У Цуманській громаді відбудеться фестиваль повстанської пісні «Криївка Перця»

11 Вересня 2021, 12:17
ІV фестиваль повстанської пісні «Криївка Перця» (2019 рік) 1141
ІV фестиваль повстанської пісні «Криївка Перця» (2019 рік)

На теренах Цуманської територіальної громади, а саме на території Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща», що на Ківерцівщині, відбудеться V фестиваль повстанської пісні «Криївка Перця».

Фестиваль відгримить 12 вересня. Про це інформує влада громади у фейсбук-спільноті «Цуманська Об'єднана Територіальна Громада».

Фестиваль повстанської пісні «Криївка Перця» вчергове відбудеться в селі Липне Луцького району (колишнього Ківерцівського), Волинської області.

Початок заходу о 12:00. 

Вхід – безплатний

Організаторами заходу є Цуманська селищна рада.

Цьогорічний фестиваль покликаний вшанувати всіх воїнів-захисників України, які воювали та воюють за її незалежність. Фестиваль має патріотичне спрямування та створений розвивати культуру Великої Волині, залучати туристів, популяризувати історичні місця та природу Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща». Фестиваль відбуватиметься поблизу криївки воїна УПА Василя Чепелюка-«Перця»

У програмі: 

  • реконструкція бою підрозділів УПА та НКВС період літо-осінь 1945 року у відтворенні Військово-історичною групою «Азимут»;
  • виступи народних колективів з Закарпаття, Рівненщини, Ківерцівщини та сусідніх громад; 
  • українська народна кухня; 
  • вечірня ватра та патріотична дискотека. 

Також фестиваль має еколого-освітню спрямованість, адже відбувається на території Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща».

«Запрошуємо всіх охочих прийти на фестиваль у народному вишитому одязі та надихнутися патріотичним українським духом!», – завершується допис.

Читайте також: Автор скандальних ілюстрацій презентує у Луцьку нові роботи про Лесю Українку

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024