У Боратинській громаді штрафуватимуть за стихійні сміттєзвалища біля будинків

11 Вересня 2021, 14:56
Фото ілюстративне 2327
Фото ілюстративне

У Боратинській громаді штрафуватимуть за звалища будматеріалів біля будинків.

Про це йдеться на сайті Боратинської сільської ради.

Інспекція з благоустрою Боратинської сільської ради нагадує мешканцям громади про виконання обов’язків щодо наведення ладу на власній і прибудинковій територіях. Зокрема, йдеться про заборону складування будівельних матеріалів (пісок, щебінь, мішки з матеріалами тощо), будівельного сміття та відходів.

Відповідні норми зафіксовані у Правилах благоустрою територій населених пунктів Боратинської сільської ради (частина 2 пункту 10 «Порядок здійснення благоустрою та утримання прибудинкової території, територій житлової та громадської забудови» розділу 3 «Порядок здійснення благоустрою та утримання територій об’єктів благоустрою»).

«Переконливо просимо мешканців, які здійснюють будівельні роботи, не створювати стихійних сміттєзвалищ поблизу власних будинків, складуючи будівельні або інші відходи. Адже коли такі насипи з’являються на узбіччях доріг це спотворює естетичний вигляд сіл та створює незручності для під’їзду аварійних та рятувальних служб», – йдеться у повідомленні.

За порушення Правил благоустрою територій населених пунктів Боратинської сільської ради винні особи несуть відповідальність, встановлену Кодексом України про адміністративні правопорушення та Законом України «Про благоустрій населених пунктів» – накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте також: Школярів Волині закликають приєднуватися до Всесвітнього дня прибирання

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024