Від Київського моря до Шацьких озер: 5 вершників вирушили у кінний похід

06 Вересня 2021, 15:40
Від Київського моря до Шацьких озер: 5 вершників вирушили у кінний похід 1695
Від Київського моря до Шацьких озер: 5 вершників вирушили у кінний похід

Команда вершників стартувала у цікаву мандрівку Поліссям.

Компанія вирушила в путь 1 вересня. Про це повідомляють на сайті 0332.

У перший день уже пройшли 30 км. Ночували на березі болота неподалік лісового цвинтаря на Київщині.

Подорож організували з метою популяризації поліського коня

Всього в поході планують залучити 5 коней з вершниками, які мають подолати північні дороги в напрямку Київської, Житомирської, Рівненської та Волинської областей. Крім вершників також їде машина супроводу з провіантом, наметами, спорядженням, упряжжю і всім, що знадобиться в поході.

«Якщо з кіньми все зрозуміло, позаяк для них це звичайна справа їздити зарослями й болотами, то з авто все не так просто. На цю мить ми маємо УАЗ 469 на військових мостах, який теоретично пройде скрізь, але машина старенька, тому ризик неполадок в дорозі все ж є. Ми звичайно розглядаємо варіант звичайного легкового авто, що буде їхати від села до села по дорогах загального користування і чекати нас поки ми їхатимемо навпростець, але поки це лише теоретично, бо УАЗ в нас є, а іншої машини немає. Тому, якщо хтось любить катати авто по непопсових місцях запрошуємо», – написав на фейсбук-сторінці учасник мандрівки Юрій Мольфар.

За словами дописувача, для популяризації наших аборигенних коників просто проїхати Поліссям мало, потрібно це все відзняти, саме цим займеться проєкт «Хащі», який зніматиме всю цю пригоду і змонтує фільм. 

Знімати хлопці планують з сідла і трошки з авто, це складно, навіть не знаю чи існують у світі фільми зняті оператором в сідлі, але після цієї осені точно існуватимуть.

«Куди ми плануємо заїхати по дорозі? В цікаві місця про які хтось знає, а хтось ні. На шляху купа всього – від закинутих (відселених внаслідок аварії на ЧАЕС) сіл в Народицькій ОТГ (про цю зону відселення чомусь мало знають і говорять), до сіл, де ще досі жива автентика – бортництво, народні співаки рівня Доменіки Чекун та багатющої дикої природи Полісся, що може зникнути внаслідок будівництва водної траси Е40 (канал з Чорного в Балтійське море), видобутку бурштину (аналог дикого заходу, в якому ми будемо ковбоями)), створення кар'єрів на овруцько-словечанському кряжі, які можуть безповоротно його знищити як екосистему», – кажуть організатори.

Також подорожні вершники запрошують приєднатися до подорожі верхом.

Подібна акція відбувалась, наприклад в Австралії, де на місцевих конях «Брамбі» (по факту здичавілих мустангах) перетнули Австралію, щоб показати що вони займають не останнє місце не тільки в культурі та фольклорі, а й у витривалості та робочих якостях.

Читайте також: У Луцьку зафіксували перевищення середньомісячних концентрацій забруднюючих речовин

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024