У громадах Луцького району знищуватимуть зарослі борщівника

04 Вересня 2021, 09:33
Борщівник 954
Борщівник

Луцька районна рада ініціює програму боротьби із борщівником на території району.

Про це йдеться на сайті Луцької райради.

Про програму боротьби розповів голова райради Олександр Омельчук  у Боратині під час зустрічі із головою громади Сергієм Яручиком.

«Ми їздимо громадами району і бачимо, що є величезна проблема із борщівником. Ситуація така, що у деяких селах його висота сягає 4-5 метрів! Тому на рівні районної ради ми ініціюємо створення програми боротьби із борщівником, а згодом, сподіваюсь, таку програму приймуть на рівні області і з ініціативи нардепа Вячеслава Рубльова – на рівні держави», – наголосив Олександр Омельчук.

Читайте також: Помста Сталіна: чим небезпечний борщівник та як із ним боротися

За словами радника голови Юрія Ройка, боротьба із борщівником Сосновського полягає у його скошуванні та знищенні хімікатами.

«Після реформи децентралізації уся відповідальність за те, що коїться в громадах, лягає на громади, в тому числі мова йде про борщівник. Ціна питання для громади – 30-40 тисяч гривень», – зауважив Юрій Ройко.

Як розповів керуючий справами Андрій Лев, згідно з проєктом програми Луцької районної ради боротьби з борщівником Сосновського, на ці заходи передбачається 30 тисяч гривень з бюджетів територіальних громад.  Програму розглядатимуть депутати райради на найближчій сесії у кінці вересня.

Читайте також: На етнофестивалі Боратинської громади встановили рекорд України. ВІДЕО

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024