У школах Володимира встановлять рекуператори для очищення повітря

27 Серпня 2021, 14:15
У школах Володимира встановлять рекуператори для очищення повітря 1981
У школах Володимира встановлять рекуператори для очищення повітря

У Володимирі з представниками міста-партнера Цвікау обговорили питання реалізації проєкту «Боротьба з пандемією Covid-19» у межах програми  Kommunales Corona–Solidarpaket. 

На зустрічі у Володимир-Волинській міській раді, котра відбулась 25 серпня, обговорили іще один спільний українсько-німецький проєкт, котрий полягає у придбанні та встановленні 120 рекупараторів для міських шкіл громади, йдеться на офіційному сайті громади.

У засіданні круглого столу узяли участь заступник міського голови Андрій Гудим, начальник управління освіти, молоді та спорту В'ячеслав Петрук, начальник відділу міжнародної діяльності та туризму Катерина Підгурець разом із головним спеціалістом відділу Валерією Корнієнко, а також керівники загальноосвітніх шкіл міста. З німецької сторони були присутні заступник бургоміста міста Цвікау Свен Дітріх, шеф поліції Райнер Калвайт та голова Асоціації Партнерство для України e.V. Карл-Ернст Мюллер.

Під час зустрічі було обговорено усі аспекти майбутньої реалізації проєкту «Боротьба з пандемією Covid-19» у межах котрого передбачене придбання 120 рекупараторів (по 4 в шести класах 5-ти шкіл). Загальна сума проєкту 49 937 євро. Закупівля і монтаж обладнання буде проводитись за кошти Євросоюзу. Співфінансування з української сторони не передбачається.

Рекуператори належать до приливно-витяжних систем. Це означає, що такий прилад діє в обох напрямках: забирає відпрацьоване повітря з приміщення та випорскує його назовні, беручи свіже повітря з вулиці. Рекуператорні вентиляційні системи працюють за принципом передачі тепла – повітря, взяте з вулиці, через стінки теплообмінника нагрівається теплом відпрацьованого повітря. При цьому настрій сконструйовано таким чином, що вхідний та вихідний потоки не перемішуються між собою.

Після обговорення реалізації проєкту, який передбачає встановлення обладнання до 1 грудня 2021 року, учасники круглого столу відвідали класні кімнати міських шкіл, котрі планують обладнати рекуператорами.

По завершенню кількаденного візиту німецької делегації, упродовж котрого відбулось декілька робочих зустрічей стосовно реалізації двох спільних проєктів, відбулось підписання відповідних угод між двома сторонами: з української сторони угоду підписав Ігор Пальонка та з німецької – заступник бургомістра міста Цвікау Свен Дітріх.

Міський голова Ігор Пальонка висловив сподівання, що співпраця із німецьким містом-партнером буде і надалі такою ж продуктивною та результативною, приносячи користь громадам обох країн.

Читайте також: Володимир-Волинська гімназія — у ТОП-200 кращих шкіл України

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024