У селі на Волині відновлять водойму

14 Серпня 2021, 11:25
У Прилуцькому відновлять сільську водойму 1361
У Прилуцькому відновлять сільську водойму

На реконструкцію та відновлення водойми на території села Прилуцьке Луцького району (колишнього Ківерцівського), зокрема, й розроблення проєктно-кошторисної документації) з обласного фонду охорони навколишнього середовища виділили гроші.

Волинським громадам з обласного фонду охорони навколишнього середовища перерахували 5,7 мільйона гривень на природоохоронні заходи, йдеться у матеріалі «Гроші на природу: що мають зробити волинські громади для екології» в Еко.Район.

За інформацією начальника управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Валентина Кухарика, більшість громад проводять тендерні процедури закупівель або ж очікують рішень сесій про виділення співфінансування на проведення робіт. Тому, припускає посадовець, кошти таки будуть використані. 

На відновлення та реконструкцію водойми виділили 100 тисяч гривень. Ще 50 тисяч виділила міська рада як співфінансування.

«Однак, місцеве самоврядування не поспішає витрачати гроші на охорону природи. Лише одна громада — Луківська — освоїла кошти. А це менш як 1% від загальної суми субвенції. Тому постійна комісія Волинської облради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів вирішила не пізніше вересня ще раз проаналізувати, як на місцях виконують заявлені природоохоронні заходи», — йдеться у статті.

Читайте також: Цуманська громада: відновлять та облаштують територію гідрологічної пам’ятки природи

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024