На Ратнівщині рибпатруль викрив браконьєрів

12 Серпня 2021, 15:52
Риба (Фото ілюстративне) 1458
Риба (Фото ілюстративне)

Державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 26 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. 

Рейд відбувався з 26 липня по 9 серпня.Про це Район.Ратне інформує пресслужба Волинського рибпатруля.

Зокрема, природоохоронці склали 21 протокол за частиною 3 статті 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та чотири – за частиною 4 статті 85 КУпАП (грубі порушення). Оформлено один акт виявлення та вилучення безхазяйного майна

За два тижні на порушників накладено 1 190 грн штрафів, решту буде накладено судами куди скеровано матеріали. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили чотири кг водних біоресурсів. Також вилучено чотири од. заборонених знарядь лову та ще чотири од. – за актами безхазяйного майна», - повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, 27 липня державні інспектори рибоохорони обстежили водні об’єкти на території заповідного урочища «Озеро Тур»

На озері Турське, поблизу селища Заболоття Заболоттівської ТГ Ковельського району викрито двох громадян, які з дерев’яного човна ловили рибу сітками. 

Завдяки оперативності рибоохоронців виловити риби та завдати шкоди природі чоловіки не встигли.

На викритих осіб склали адміністративні протоколи за частиною 4 статті 85 КУпАП, заборонені знаряддя вилучено. Матеріали справ направили до районного суду для притягнення правопорушника до відповідальності та відшкодування завданої шкоди.

Під час рибоохоронного рейду 5 серпня на озері Оріхівське Самарівської ТГ (гідрологічний заказник «озеро Оріхівське») викрито грубе порушення Правил рибальства. Громадянин ловив рибу знаряддями лову, виготовленими із сіткоснастевих матеріалів, не передбаченим Правилами рибальства. Порушник не встиг завдати шкоди рибному господарству.

На чоловіка склали протокол про адміністративне правопорушення. Матеріали справи готуються до передачі  в суд для притягнення порушника до відповідальності. Знаряддя лову вилучено.

Порушник рибальства
Порушник рибальства

Довідково:

Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, забороненими знаряддями лову є такі, які не передбачені цими Правилами. Забороняється риболовля із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї (за винятком гарпунних рушниць для підводного полювання), інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих матеріалів, що не передбачені правилами промислового рибальства, а також способом багріння, спорудження гаток та запруд.

Читайте також: Ратнівська громада: для покращення екології краю відремонтують канали осушувальної системи у Здомишлі

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024