Стихійні сміттєзвалища: депутати Вараша ламають голову, як вирішити проблему

11 Серпня 2021, 16:41
Жителям громади зручніше викидати побутові та будівельні відходи у лісосмугах, полях, несанкціонованих сміттєзвалищах, а не везти його до офіційного полігону 2043
Жителям громади зручніше викидати побутові та будівельні відходи у лісосмугах, полях, несанкціонованих сміттєзвалищах, а не везти його до офіційного полігону

Засідала комісія з питань земельних відносин, містобудування та екології Вараської міської ради. Члени комісії розглянули питання, що стосувалися земельних ділянок у сільських місцевостях. Також повернулися до питання стихійних сміттєзвалищ, яке обговорювали на попередньому засіданні наприкінці липня.

Засідання відбулося 9 серпня. Про перебіг засідання інформують на сайті мерії.

Під час засідання начальниця Відділу екологічного контролю Управління безпеки та внутрішнього контролю Віра Прокопович доповіла про стан полігону твердих побутових відходів у місті Вараш та сміттєзвалищ на території Вараської громади, зокрема несанкціонованого сміттєзвалища у селі Стара Рафалівка.

Посадовиця зазначила, що сміттєзвалище у Старій Рафалівці ліквідували ще наприкінці квітня. Однак, у зв’язку з тим, що жителям громади зручніше викидати побутові та будівельні відходи у лісосмугах, полях, несанкціонованих сміттєзвалищах, а не везти його до офіційного полігону, за словами чиновниці, і виникають ситуації з появою нових смітників. А відсутність культури сортування сміття та сміттєпереробних станцій лише погіршують ситуацію.

Голова комісії Віра Литвин (фракція «Пропозиція») запропонувала створити робочу групу, членами якої будуть депутати Вараської міської ради, представники структурних підрозділів місцевого самоврядування, комунальних підприємств, небайдужі жителі громади задля знаходження шляхів розв'язання проблеми.

Загалом, майже усі питання, які члени комісії розглянуті під час засідання, були підтримані та рекомендовані до прийняття на черговій сесії Вараської міської ради.

Читайте також: Комунальне підприємство у Вараші забруднило Стир майже на 200 тисяч гривень

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024