9 шахту в Нововолинську знеструмило і затоплює

31 Липня 2021, 08:31
9 шахту в Нововолинську знеструмило і затоплює 775
9 шахту в Нововолинську знеструмило і затоплює

На шахті №9 в Нововолинську повністю вимкнули електроенергію.

Про це повідомляє БУГ.

Знеструмили головний вентилятор та водозабірник. Тому відкачувати воду в шахті не можливо. Відтак вже почалося її затоплення.

Директор шахти Володимир Юрків коментує, що причина ситуації — заборгованість в кілька десятків мільйонів гривень.  Ситуація критична. Якщо найближчим часом не відновлять електропостачання — шахту повністю затопить. Це може мати непоправні наслідки. Коли шахтні води потраплять в ґрунт, в регіоні виникне екологічна катастрофа.

Заборгованість становить понад 47 мільйонів гривень. Очільник шахти каже, що вона з'явилася ще коли підприємство було у складі ДП «Волиньвугілля», а власний борг шахти №9 — 1,8 мільйона гривень.

«За чотири місяці підприємство не отримало від держави жодної копійки. Стільки ж часу зарплатні не отримують і шахтарі. Електроенергію вимкнули через борги, які нам передало “Волиньвугілля”. Заборгованість величезна – 47 мільйонів. А в нас нема ні копійки на рахунку. У результаті нам повністю відключили електроенергію і шахту затоплює», – зазначив Юрків.

Зараз керівництво шахти намагається домовитися з енергетиками про часткове включення електроенергії. Це потрібно для  відкачування води. Словом, знайти спільну мову поки не вдалося.

На копальні є видобуте вугілля вартістю чотири мільйони гривень. Та для його реалізації потрібно чимало часу. А відновити подачу електроенергії потрібно якнайшвидше.

 

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024