Пістолет і три центнери бурштину: викрили волинсько-рівненську банду

25 Липня 2021, 08:01
Пістолет Zorakі з набоями 1200
Пістолет Zorakі з набоями

Правоохоронці провели 15 обшуків у Волинській і Рівненській областях.

Під час спецоперації вилучили понад 288 кг бурштину, мобільні телефони, вісім шліфувальних машин, металеві шліфувальні круги, чорнові записи, пістолет Zorakі з набоями, ваги та засоби для обробки бурштину.  Про це Еко.Район поінформували у Волинській обласній прокуратурі.

Як додають у волинській Нацполіції, орієнтовна вартість вилученого обладнання та дорогоцінного каміння сягає близько 1 мільйона гривень. Створив злочинну групу з дев'яти учасників з Волині і Рівненщини та налагодив схему купівлі і переробки бурштину 34-річний ковельчанин. Сировину купували у старателів на території Волинської, Рівненської та Житомирської областей. 

Після «ювелірної обробки» у трьох цехах в Луцьку і Ковелі, коштовності «експортували» поза митним контролем до Польщі, а звідти «товар» потрапляв до Об’єднаних Арабських Еміратів. 

Обшуки проводили волинські поліцейські спільно зі співробітниками Управління стратегічних розслідувань в області та Луцького прикордонного загону за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури в межах розслідування кримінального провадження про вчинення групою осіб незаконного видобутку, зберігання, перевезення, переробки та збуту бурштину (ч. 2 ст. 240-1 КК України). 

Вирішуються питання щодо арешту вилученого майна та повідомлення причетним до злочинної діяльності особам про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень.

Триває досудове розслідування.

Читайте також: На Рівненщині відновлюють тисячі гектарів лісів, де працювали бурштинокопачі

Читайте більше новин про БУРШТИН

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
23.04.2024