На Волині жінка захворіла на туляремію через укус гедзя

23 Липня 2021, 16:10
Гедзь. Фото ілюстративне 1198
Гедзь. Фото ілюстративне

У селі Садів Луцького району зафіксували захворювання на туляремію.

За результатами проведеного епідрозслідування встановили, що жінку вкусив ґедзь під час випасу худоби. Про це повідомляє Волинський обласний центр здоров'я та хвороб МОЗ.

У хворої були характерні для туляремії симптоми: протягом доби підвищилась температура тіла та виник озноб. На третю добу з’явились скарги на почервоніння та припухлість шкіри в місці укусу комахи, болі в суглобах та характерні для туляремії збільшені шийні і пахвинні лімфатичні вузли (бубони). 

Хворій спершу діагностували ГРВІ та Covid-19 та лікували з приводу флегмони кисті. Стан жінки не покращувався.  Лікарі-інфекціоністи запідозрили туляремію та провели необхідний відбір матеріалу для лабораторного дослідження.

У хворої підтвердився позитивний результат на туляремію. Наразі вона перебуває на амбулаторному лікуванні у Волинській обласній інфекційній лікарні з діагнозом: «Туляремія, виразково-бубонна форма, середньої важкості».

З метою посилення заходів запобігання захворювань на туляремію, лікарі-епідеміологи провели комплекс протиепідемічних та профілактичних заходів.

Також про виявлене захворювання повідомили ветеринарну службу району, керівництво селищної ради та керівників закладів охорони здоров’я району.

 

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024