На Сарненщині «на гарячому» виявили чотирьох видобувачів бурштину

22 Липня 2021, 11:08
Мотопомпа 858
Мотопомпа

Поблизу села Осова Сарненського району правоохоронці виявили чотирьох місцевих мешканців, які займалися незаконним видобутком бурштину з двома мотопомпами кустарного виробництва, два автомобілі марки «УАЗ»  та понад 5 кілограмів незаконно видобутого бурштину.

Про це Район.Сарни стало відомо від пресслужби Рівненської обласної прокуратури, яка здійнює процесуальне керівництво справи.

Огляд місцевості проводили в ході розслідування кримінального провадження за фактом екоциду (масове знищення рослинного світу) внаслідок незаконного видобутку бурштину. Йдеться про ознаки злочинів, передбачених ч.ч. 1, 2, 3 ст. 240-1 КК України  (незаконне видобування, збут, придбання, передача, пересилання, перевезення, переробка бурштину) та ст. 441 КК України (екоцид). 

Зараз вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно, проводяться інші необхідні слідчі дії з метою встановлення всіх обставин вчинення кримінального правопорушення. 

Досудове розслідування проводиться слідчими УСБУ в Рівненській області та перебуває на контролі керівництва Рівненської обласної прокуратури.

Оперативний супровід кримінального провадження проводять працівники УСБУ в Рівненській області.

Читайте також: На Сарненщині відновлюють тисячі гектарів лісів, де працювали бурштинокопачі

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
22.04.2024