Підприємство на Старовижівщині видобуває сапропель та вирощує органічну продукцію

20 Липня 2021, 09:01
«Волиньсапрофос» займається видобуванням та переробкою сапропелю 753
«Волиньсапрофос» займається видобуванням та переробкою сапропелю

Підприємство «Волиньсапрофос», яке видобуває сапропель, відвідали ковельські посадовці.

Про це повідомили на сайті Ковельської районної ради. 

Посадовці  поспілкувались з керівником виробництва Юрієм Шуляком, дізнались про плани та проблеми, побачили об’єктивний стан справ, територію заводу. 

Товариство з обмеженою відповідальністю «Волиньсапрофос» займається видобуванням та переробкою сапропелю – мінеральних мулів, що використовуються як поживна речовина для росту рослин, зокрема, у вирощуванні сільськогосподарських культур, а також у садівництві, ландшафтному дизайні, квітникарстві. Адже це органічне добриво підвищує імунітет рослин, який з роками руйнувався хімічними речовинами та іншими забруднювачами. 

Працюючи за стандартами ISO, завод контролює якість вироблених продуктів на всіх етапах виробництва – від видобутку сировини з озера до упаковки у тару.

Читайте також: Нове дихання: як підприємство відроджує озеро на Старовижівщині

Юрій Шуляк розповів, що, крім своєї основної діяльності, підприємство займається органічним рослинництвом, зокрема, вирощуванням органічної малини. Органічна продукція – продукція сільського господарства, виготовлена без використання пестицидів, синтетичних мінеральних добрив, регуляторів росту, штучних харчових добавок. 

Також підприємство отримало сертифікат від національного сертифікаційного органу «Органік Стандарт». Відповідно до затверджених правил на полях підприємства не використовують хімічних мінеральних добрив.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024