Комунальне підприємство у Вараші забруднило Стир майже на 200 тисяч гривень

16 Липня 2021, 10:45
У Вараші в Стир скидали неочищену воду 1079
У Вараші в Стир скидали неочищену воду

Працівники Державної екологічної інспекції Поліського округу планово перевірили КП «Вараштепловодоканал» на додержання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

Про результати перевірки Район.Вараш повідомили в екоінспекції.

Згідно з протоколами вимірювань показників складу та властивостей проб води, що скидаються з очисних споруд КП, спеціалісти відділу інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції Поліського округу встановили, що скид стічних вод з очисних споруд здійснювався з перевищенням встановлених дозволом на спеціальне водокористування нормативів ГДС, що призвело до забруднення річки Стир і є порушенням Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» та Водного кодексу України.

Обсяг скинутих недостатньо очищених стічних вод становить 1 046 833 м3

Розмір збитків становить 198,6 тисячі гривень.

У разі відмови від добровільного відшкодування збитків, Державна екологічна інспекція Поліського округу буде змушена звернутися до суду з позовом про її стягнення у примусовому порядку.

Читайте такожЯка вода краща: «Вараштепловодоканал» перевірив гігієнічні вимоги питної води з магазину, криниці та з-під крана

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024