На Ківерцівщині незаконно зрубували дерева: один із порушників серйозно травмувався

13 Липня 2021, 16:51
Незаконно зрубана деревина 1193
Незаконно зрубана деревина

Протягом останніх днів у Цуманському лісництві зафіксували два випадки незаконної вирубки деревини. Один із них закінчився лікарнею.

Про це інформує пресслужба Волинського ОУЛМГ.

Перший випадок, виявлений працівниками державної лісової охорони ДП «Цуманське ЛГ», має важкі наслідки. Один із молодих чоловіків зазнав серйозних травм у результаті падіння дерева під час самовільної порубки. Постраждалого госпіталізували. Здійснювали самовільну порубку двоє молодих місцевих жителів. 

Крім важких наслідків для здоров’я учасника лісопорушення, ця історія для обох матиме ще й кримінальне завершення. Адже сума завданих збитків у цьому випадку становить понад 25 тисяч гривень, за що передбачена кримінальна відповідальність. Встановлюються обставини події. Триває слідство.

Другий випадок самовільної порубки у цьому ж лісництві  під час патрулювання працівники державної лісової охорони підприємства виявили 12 липня, у понеділок. За гарячими слідами вдалося встановити місцеперебування зрубаної деревини. Лісоматеріали вилучили. Триває слідство. Встановлюються особи причетних.

У цьому випадку сума збитків перевищує 35 тисяч гривень.

«Ми звертаємося до громадян. Будьте обережні! Заготівля деревини – складна і відповідальна справа, що вимагає знань, вмінь, необхідних навичок та досвіду. Не йдіть на такі вчинки, не ризикуйте власним життям та здоров’ям. Цінуйте та поважайте себе», — зазначається на сайті Волинського ОУЛМГ.

Читайте також: У жителя Ківерцівщини на підприємстві знайшли незаконно зрубані колоди

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024