Еко-практику Боратинської громади презентували на всеукраїнському семінарі

13 Липня 2021, 15:00
Боратинська громада на Всеукраїнському семінарі 983
Боратинська громада на Всеукраїнському семінарі

Відбувся семінар-практикум «Органічне землеробство та боротьба зі шкідниками екологічними способами».

 До екопоселення «Лісова казка» з’їхалися провідні дослідники, винахідники у галузі садівництва, органічного землеробства та просто всі, кого цікавить екологічна тематика. У якості спікерів також виступила екокоманда Боратинської громади, яка завітала на семінар на запрошення Володимира Розума. Про це пишут на сайті громади.

Ініціаторка проєкту «Екогромада: шлях змін» Наталія Гуркіна, експерт з компостування, виробник будівель з соломи Сергій Качкало, лідерка екокоманди села Мстишин Ольга Сергійчук та перший хлопчик в Україні, який відкрив власний ютуб-канал про компостування, Матвій Сергійчук презентували ініціативу Боратинської громади, розповівши про основні кроки, які вже вдалося реалізувати на шляху переходу від паління до компостування. 

Представники громади дізналися як вирощувати власну їжу органічними методами, а також з’ясували що дозволяє створювати високопродуктивний сад та город в різних кліматичних умовах.

«Важко описати враження і отриманий досвід кількома словами. Ці два дні фактично перевернули свідомість. Дуже приємно було опинитися в одній компанії із справжніми легендами екологічного руху в Україні. Окрім того, що ми презентували досвід Боратинської громади, отримали масу цікавої інформації – про вирощування органічної їжі, екологічні методи боротьби зі шкідниками, облаштування городів у різноманітних, навіть несприятливих, умовах. Приїхали з заходу дуже натхненні, тож вже найближчим часом плануємо втілювати ці ідеї у нашій громаді»,- ділиться враженнями Ольга Сергійчук

Читайте також: Громада компостує: у Боратині та ближніх селах борються зі спалюванням листя

Надзвичайно приємно, що досвід Боратинської громади зацікавив та вразив колег з інших куточків України. Наразі мають дуже багато планів, а відвідавши «Школу теплих грядок Розума», активісти ще раз переконалися в унікальності цієї розробки. Є задум, щоб облаштувати «теплі грядки» на території дошкільних закладів громади – у Боратині та Баєві і для цього використати добриво з компостерів. Це найкращий спосіб продемонструвати ефективність компостера в дії і забезпечити дітей здоровою та органічною продукцією. Зараз активно працюватимуть у цьому напрямку.

Читайте також: Веслувальники Боратинської громади здобули нагороди на чемпіонаті школи олімпійського резерву

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024