Ексголову сільради на Сарненщині судять за перевезення бурштину

11 Липня 2021, 13:08
Судове засідання 944
Судове засідання

У Рівненському районному суді розглядали справу щодо незаконного збуту і перевезення бурштину.

Торік поліцейські зупинили автомобіль поблизу Великого Житина. У салоні знайшли 3 мішки сонячного каміння на кілька тисяч доларів. Підозрюють колишнього сільського голову, а тепер старосту кількох сіл Дубровицької громади. Який, до слова, на засідання суду не з'явився. Про це інформує Рівне1.

У Рівненському районному суді розглядають справу стосовно Віктора Олексієвця — екс-голови Залузької сільської ради, колишнього Дубровицького району. Згідно з декларацією, чоловік володіє автомобілем Рено Трафік. Схожу автівку у січні того року поліцейські зупинили поблизу села Великий Житин. Там — знайшли три мішки бурштину.

Орієнтовна вартість вилученого каміння — 30 тисяч доларів. Його вже дослідили під час експертизи. На чергове засідання по справі, 6 липня, свідків не кликали. Адже обвинувачений повідомив, що не з'явиться. Як пояснив адвокат Віктор Олексієвця, у нього захворіла дитина. Адкокат імовірно помиляється. В декларації колишнього сільського голови — троє доньок. До того ж як зазначив суддя, кодексом подібна причина неявки на суд не передбачена.

Оскільки без обвинуваченого неможливо провести розгляд справи, засідання перенесли. Воно відбудеться 16 серпня. Допит свідків продовжать. До слова, якщо провину Віктор Олексієвця доведуть, йому загрожує обмеження або позбавлення волі до трьох років. Попри цей інцидент пану Віктору після звільнення з посади сільського голови вдалося стати старостою сімох сіл Дубровицької громади.

Читайте також: Сарненщина: ​​суд ухвалив вирок трьом бурштинокопачам

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024