Шацька селищна рада облаштовує вздовж доріг місця для торгівлі ягодами і грибами

08 Липня 2021, 17:10
Місце для продажу ягід та грибів 1017
Місце для продажу ягід та грибів

В Шацькій громаді розпочався сезон збору лісових ягід і грибів.

Про це інформують у Шацькій селищній раді.

Місцеві жителі не упускають можливості поповнити сімейний бюджет, і вирушають до лісу, збираючи чорниці й перші літні гриби – лисички. 

Одні здають дикороси заготівельникам, інші реалізовують на ринку, а треті продають їх на узбіччі доріг. Особливо активною є торгівля на ділянці дороги, що веде з Шацька  у напрямку м. Любомль. Продаж ягід і грибів у невстановлених місцях несе загрозу для життя людей, зокрема може стати причиною дорожніх аварій.

Щоб запобігти небажаним наслідкам і впорядкувати стихійну торгівлю, Шацька селищна рада почала облаштовувати спеціальні безпечні місця для продажу дикоросів: в урочищі Венське, біля села Положеве та біля повороту на село Самійличі.

Тому просять жителів Шацької громади не порушувати закон і вести торгівлю у встановлених місцях.

На правопорушників чекає адміністративна відповідальність. Згідно зі статтею 160 КУпАП («Торгівля з рук у невстановлених місцях») торгівля з рук на вулицях, площах, у дворах, під’їздах, скверах та в інших невстановлених місцях тягне за собою накладення штрафу від одного до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі або без такої.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024