Просять тимчасово припинити нищівні вирубки лісу на території Свалявської громади

05 Липня 2021, 13:15
Свалявчанин просить тимчасово припинити нищівні вирубки лісу на території Свалявської громади 826
Свалявчанин просить тимчасово припинити нищівні вирубки лісу на території Свалявської громади

Свалявчанин Павло Князь просить міську раду тимчасово припинити вирубку лісів у громаді. Відповідну петицію чоловік зареєстрував на сайті валявської громади. 

«Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», Закону України «Про природно-заповідний фонд України», статті 30 Лісового кодексу України, з метою збереження площ цінних старовікових зелених насаджень у межах територій Свалявської ОТГ.

1. Ввести мораторій (заборону) у межах Свалявської ОТГ на проведення суцільних рубок усіх видів, у тому числі суцільних санітарних, лісовідновних, рубок реконструкції у деревостанах природного походження, а також стиглих та перестиглих деревостанах штучного походження.

2. Мораторій не поширюється на проведення необхідних вибіркових рубок на цих ділянках за умови, що вони не призведуть до зниження повноти деревостану нижче 0,4 - 0,5.

3. Не надавати погодження на проведення на території Свалявської ОТГ суцільних рубок усіх видів, у тому числі суцільних санітарних, лісовідновних, рубок реконструкції у деревостанах природного походження, а також стиглих та перестиглих деревостанах штучного походження за умови, що проведення необхідних вибіркових рубок на цих ділянках не призведе до зниження повноти деревостану нижче 0,4 - 0,5», — йдеться у петиції.

Станом на третє липня петиція отримала 21 зі ста голосів. До завершення збору голосів лишилося 14 днів. Підписати петицію можна ТУТ.

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024