У Вараші задумалися про сміття та відеонагляд у громаді

05 Липня 2021, 10:31
фото ілюстративне 988
фото ілюстративне

Вперше  у рамках діяльності Робочої групи з розробки проєкту Стратегії розвитку Вараської міської територіальної громади на період до 2027 року засідала експертна група «Екополітика громади, безпека життєдіяльності та цивільний захист».

Про це інформують на сайті мерії.

Начальник Відділу цивільного захисту населення Управління безпеки та внутрішнього контролю Вараської міської ради Анатолій Тонкошкурий поінформував присутніх про стан справ у громаді щодо природо-техногенної, екологічної безпеки та цивільного захисту населення за період 2016-2020 роки.

Прозвучала пропозиція направити кошти державної субвенції на проведення ремонтних робіт у протирадіаційних укриттях.

Йшлося й про необхідність проведення капітального ремонту доріг, які мають використовуватись для евакуації населення у разі надзвичайної ситуації, а також щодо створення та облаштування моніторингового та кризового центрів й оновлення системи оповіщення населення.

Вараський міський голова Олександр Мензул, своєю чергою, наголошував на необхідності продовження експлуатації полігону твердих побутових відходів міста Вараш, влаштування системи відеоспостереження на території всієї громади для попередження та недопущення несанкціонованого видобутку піску, бурштину, несанкціонованої вирубки лісу та впорядкування стихійних сміттєзвалищ.

Читайте такожПодаткова перевірить підприємця, який збирає плату за в'їзд на територію Білого озера

«Основне питання, яке нам нині треба вирішувати – питання сміттєзвалища. Потрібно докладно вивчити наскільки воно переповнене і як ми можемо продовжити термін його експлуатації.

Якщо говорити з точки зору стратегії розвитку міста, то розглядаємо питання залучення інвесторів для будівництва або сміттєпереробного заводу, або сортувальної лінії.

Ще одна наша проблема – стихійні сміттєзвалища у сільських територіях. Говорили про організацію місць для збору сміття у селах, щоб у подальшому його переробляти. Також обговорювали питання облаштування у мікрорайоні Будівельників сміттєвих контейнерів підземного базування та розміщення ємностей для сортування сміття.

Треба наводити лад на Білому озері. Це локація, котра дає розвиток туризму у нашій громаді. Є проблема із використанням там моторних човнів, скутерів.

Обговорили питання щодо розширення мережі відеоспостереження у громаді», – підсумував керівник експертної групи, секретар Вараської міської ради Геннадій Дерев'янчук.

Читайте такожЦнотлива природа, села-привиди та кінець світу: мандрівники досліджували хащі Полісся 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024