У «Цуманській Пущі» з'явилася нова екостежка

05 Липня 2021, 09:00
У «Цуманській Пущі» з'явилася нова екостежка 1343
У «Цуманській Пущі» з'явилася нова екостежка

Працівники відділу еколого-освітньої роботи та рекреації Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» промаркували нову екостежку під назвою «Довкола Лопатня», поблизу Лопатенського історико-природничого музейного комплексу.

Про це інформує Управління екології та природних ресурсів Волинської ОДА на своїй сторінці у фейсбуці.

Важливо, що інфраструктура стежки пристосована для осіб з інвалідністю. Проходить довкола Лопатенського історико-природничого музейного комплексу. Тут можна побачити вікові дуби, ялини та сосни, відвідати лісовий розсадник та вольєр з дикими кабанами, оглянути реконструкції землянок часів Другої світової війни.

До слова, адміністрація Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» поділилася з нами планами щодо розширення мережі існуючих туристичних маршрутів.

Перед початком маршруту заплановано спостереження за птахами на Богуславських ставах.

Відтак, у планах:

  • Облаштування екологічної стежки «Від Богуславки до Лопатня». Протяжність – 11 км, що пролягає по насипній лісовій дорозі серед заболочених ділянок лісу. Раніше тут була прокладена вузькоколійна залізниця, по якій вивозили деревину в Цумань та Клевань. Цікавим об’єктом тут є лісове болото, з якого бере свої витоки річка Млинок, а також дерев’яний місточок. На маршруті зустрічається віковий дуб та окопи Першої світової війни, музей волинського лісу в урочищі Лопатень та партизанські землянки;
  • Туристичний маршрут «А що у пущі?», протяжністю 5 км, розрахований, в тому числі на осіб з порушенням слуху та зору. Розпочинається поблизу села Клубочин та пролягає поміж сосновими, дубово-сосновими, вільховими насадженнями, віковими дубами та ялинами. Завершується в урочищі «Лопатень».

 

Читайте також: «Цуманська пуща» приєдналася до екологічної ініціативи Президента України

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024