Цнотлива природа, села-привиди та кінець світу: мандрівники досліджували хащі Полісся

04 Липня 2021, 12:30
поліська глибинка 2074
поліська глибинка

Проєкт мандрівників-аматорів «Хащі» завітав на північ Рівненщини, аби на власні очі побачити, як живуть українські села відрізані від всього світу кордоном, прадавніми болотами, химерними розливами рік та бездоріжжям.

Історії поліських глибинок та реалії їхнього сьогодення вилились у черговому фільмі проєкту, який уже залюбки переглянула редакція видання Район.Вараш.

Мандрівник Володимир Кохан разом із друзями-однодумцями уже понад десять років має дещо незвичне захоплення — подорожувати найглухішими куточками України, шукаючи її загублену душу, містику, атмосферу та красу.

«Кінець світу... Саме таку фразу ми не одноразово чули під час нашої експедиції крайньою північчю Рівненської області від місцевих жителів, так вони описують свій рідний край», — коментує мандрівник чергову експедицію.

У новому фільмі «Хащів» — про Нобельський національний природний парк та село Нобель, про його найстаршу жительку, про українську Амазонію — Стохід та Прип'ять, про німецькі доти Першої світової війни, про озеро Омит в однойменному селі та його останніх жителів, про село Гориничі, в якому проживає семеро людей, та село Ниговищі, де закінчується Світ, про німецьке військове кладовище та мародерів, про непрохідні болота, Волинь та мільярди комарів, а також про село Сваловичі як реінкарнацію української глибинки.

Про все це дивіться у фільмі «Кінець світу» від проєкту «Хащі»:

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024