Створили новий туристичний маршрут, який пролягатиме через Волинь та Рівненщину

29 Червня 2021, 10:44
Олицький замок 654
Олицький замок

Новий історико-культурний екомаршрут «Волинський спадок» матиме протяжність близько 150 кілометрів та пролягатиме через Рівненську та Волинську області, зокрема через Олику, Цумань, Клевань, Деражне, Білів та Пересопницю

Про це інформує громадська організація «Волинська фундація» на своїй сторінці у фейсбуці.

У дописі історикиня та дослідниця Волині Тетяна Яцечко-Блаженко розповідає, що «Волинський спадок» – це ідеальне рішення для сімейного вікенду. Адже подорож історичною Волинню буде пізнавальною для туристів будь-якого віку. Мальовничі краєвиди, архітектурні споруди, овіяні легендами, розповіді про історичні факти – все це буде чекати туристів, які оберуть маршрут «Волинський спадок» вже цього літа.

У містечку Олика із багатолітньою історією можна буде провести не одну годину, роздивляючись комплекс замку князів Радзивіллів, чи найстаріший костел Волині – святих Петра і Павла. Також зараз в Олиці можна стати свідком історичної події – відновлення із руїн колегіати Святої Трійці. Свого часу цей храм мав неймовірну окрасу – дорогоцінний орган, привезений із Риму. 

Неподалік від замку можна побачити В’їзну Луцьку браму, яка зустрічає всіх, хто приїздить до Олики. 

Справжнім квестом в Олицькому замку може стати пошук давніх написів на латині на стінах будівлі… Скільки позитивної філософії вкладали в їх трактування свого часу власники замку. Якщо ви будете уважні, то натрапите на слова «tendit in ardua virtus» – «гідність прагне великих справ» та «pro aris et focis» – «захищати все найдорожче».

Відкриття маршруту незабаром відбудеться.

«До речі, перебуваючи в Цумані пам’ятайте, що там теж свого часу знаходилась «унікальна резиденція» князів Радзивіллів. Пошук джерел про її існування триває. Про неї є згадка в реєстрі майна Олицького замку за 1803 рік, який подає в своїй праці доктор історичних наук Володимир Александрович», — зазначається у дописі. 

Довідково: історико-культурний екомаршрут «Волинський спадок» реалізує громадська організація «Волинська фундація» у партнерстві з Української природоохоронною групою (UNGG) як проєкт, що підтримали у рамках конкурсної програми «Культура +» Українського культурного фонду.

Читайте також: Бурштинове сафарі та «Зачарований ліс»: локації Сарненщини включили до туристичного маршруту області

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024