На озеленення Луцька планують витратити понад 120 мільйонів гривень

24 Червня 2021, 14:50
Озеленення Луцька 836
Озеленення Луцька

Луцьку хочуть повернути статус найбільш «зеленого» та дружнього до довкілля міста, збільшивши кількість зелених насаджень.

Про це йдеться на сайті міськради.

Під час чергової 13-ї сесії міської ради обранці громади розглянули питання «Про Програму розвитку та збереження зелених насаджень Луцької міської територіальної громади на 2021–2025 роки». У проєкті Програми представлено чотири основних напрями, за якими будуть реалізовуватись заходи, а саме:

Збереження зелених насаджень міста.

Важливість цього напрямку полягає в тому, що проведення обліку, створення реєстрів, проведення інвентаризації зелених насаджень та виготовлення правовстановлюючих документів на земельні ділянки під зеленими насадженнями є основою вивчення рослинного світу, об’єктивного планування будь-яких заходів з догляду та утримання, збереження, моніторингу за їх станом.

Догляд та утримання зелених насаджень.

Цей напрямок діяльності в рамках програми сформовано з врахуванням необхідності виконання заходів з поточного догляду за зеленими насадженнями та який вже є на даний час частиною інших цільових програм, зокрема Програми з благоустрою Луцької міської територіальної громади, Програми розвитку та утримання парків та скверів, інших озеленених територій міста Луцька, Комплексної програми охорони навколишнього природного середовища Луцької міської територіальної громади на 2018-2021 роки.

Збільшення кількості зелених насаджень.

Спрямований на реалізацію головної мети програми — збільшити кількість зелених насаджень на території громади, покращити видове різноманіття рослинного світу, зберегти наявні біоресурси.

Науково-дослідницький напрямок та культурно-просвітницька діяльність.

Сфера зеленого будівництва на сучасному етапі розвитку міської територіальної громади потребує вагомого наукового підґрунтя. Для її повноцінного розвитку необхідно акумулювати вже проведені наукові дослідження та практики в галузі організації неперервної зеленої зони, підбору видового складу насаджень, архітектурно-ландшафтного проектування та надалі розвивати їх. Тому запропоновано заходи зі створення наукових осередків (ботанічного саду, ботанічних куточків) на базі освітніх закладів та проведення різноманітних навчальних та практичних заходів для спеціалістів галузі та мешканців міста.

Варто зазначити, що обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, становить майже 120,2 мільйона гривень, в тому числі за рахунок бюджету Луцької міської територіальної громади в сумі 120,1 мільйона гривень та коштів інших джерел – 55 тисяч гривень.

Міський голова Ігор Поліщук повідомив, що у рамках реконструкції проспекту Волі буде висаджено понад 140 нових крупномірних саджанців дерев, понад 3000 кущів та зелених насаджень.

Читайте також: На капітальний ремонт Луцького національного технічного університету виділили 2 мільйони гривень

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024