Ківерчанки взяли участь в засіданні Волинського дитячого екологічного парламенту

14 Червня 2021, 14:03
Еко парламент 1261
Еко парламент

На базі Волинського обласного еколого-натуралістичного центру, з метою підтримки розвитку учнівського самоврядування, виховання соціальної активності учнівської молоді відбулося обласне засідання лідерів дитячого екологічного парламенту «Еко Outing Club».

Про це повідомляє Ківерцівський центр позашкільної освіти.

Організатори заходу підготували цікаву, насичену програму. Знайомство-представлення учасників відбулось через інтерактивну гру-квест «Лідери в дії».

Про природоохоронну роботу в особливих санітарно-епідеміологічних умовах лідери учнівського самоврядування звітували у форматі «Еco-blogging», ділились досвідом, власними цікавими напрацюваннями щодо організації природоохоронної діяльності в умовах пандемії.

У засіданні еколідерів Волині взяли участь і активні вихованці Ківерцівського центру позашкільної освіти: Наталія Качинська, Ліпко Анастасія, які є неодноразовими учасниками та переможцями всеукраїнських та обласних еколого-натуралістичних заходів, та Ірина Цибульська, методист закладу. Наталія Качинська презентувала природоохоронну діяльність ківерцівських юннатів за звітний період.

Чимало цікавих просвітницьких, практичних природоохоронних заходів на рахунку ківерцівських юннатів: День юного натураліста, акції «Добра зима», «Годівничка», «Збережи ялинку», «Первоцвіт», «Птах року» та інші, а ще — цікаві, пізнавальні квести, виставки, майстер-класи, інформаційні зустрічі, конкурси, пізнавальні екскурсії в природу, організовані спільно з працівниками Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща».

Цікавою була і друга частина заходу — пізнавальна та цікава мандрівка у ДП «Волинський лісовий селекційно-насіннєвий центр», де директор підприємства Тетяна Неводнічек, провела змістовну екскурсію. Учасники заходу були вражені красою, літнім буянням, багатством видового різноманіття місцевої дендрофлори.

Діти та дорослі ознайомились різноманіттям лісових порід, декоративно-листяних та декоративно-квітучих кущів, трав’янистих рослин, технологією живцювання, вирощування та догляду за ними. Зокрема, з унікальною рослиною - павловнією. Нині ця рослина – тренд у деревопереробній промисловості та біоенергетиці. Адже за короткий термін – лише 5 років – виростає до 15-20 м, а після зрізування за такий же період регенерує до попередніх розмірів. Дерево стійке до морозів та шкідників, придатне для виготовлення меблів, біопалива.

На завершення заходу усі мали змогу поласувати смачним чаєм із цілющих, запашних рослин, яким гостинно пригощали працівники Волинського обласного еколого-натуралістичного центру.

Читайте також: На Любешівщині школярі вивчають червонокнижні рослини

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024