Володимирчани вивчатимуть досвід Хмельницького у поводженні із твердими побутовими відходами

11 Червня 2021, 16:04
Володимирчани вивчатимуть досвід Хмельницького 3097
Володимирчани вивчатимуть досвід Хмельницького

Фахівці з Володимира-Волинського працюватимуть у місті Хмельницький,  аби вивчити тамтешній досвід поводження із твердими побутовими відходами та функціонування Центру енергоефективності.

Про це у своєму дописі у фейсбуці повідомив перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук.

«Спільно з експертами проекту ЄС «Угода мерів — Схід» працював у місті Хмельницькому з питань залучення інвестицій у вуличне освітлення, термомодернізації бюджетних установ (шкіл та садочків) та у сфери поводження з твердими побутовими відходами. Мав також зустріч із заступником міського голови Хмельницького Миколою Ваврищуком, під час якої ознайомився з проектом «Розумне довкілля». В рамках цього проекту сума інвестицій у поводження із твердими відходами становитиме понад 30 мільйонів євро. Частина з цих коштів – кредитні, а інша частина — фінансування із грантових коштів. У Хмельницькому планують проводити механічну та біологічну переробку відходів. Домовився з керівництвом Хмельницького про те, що дві команди наших фахівців попрацюють у їхньому місті,  аби вивчити тамтешній досвід поводження із твердими побутовими відходами та функціонування Центру енергоефективності», — йдеться у дописі.

Як розповів для Район.Володимир-Волинський перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук, делегація з Володимира-Волинського відвідала сміттєзвалище Хмельницького, де приватний інвестор встановив обладнання, яке із закритої законсервованої карти видобуває газ. Місту сплачують частину коштів від видобутку цього газу. Це десь в межах 2 мільйонів гривень. Ці кошти йдуть на потреби спецкомунтрансу міста Хмельницького і використовуються на рекультивацію сміттєзвалища. Володимирчани також подивилися, як організований вивіз сміття у місті Хмельницькому й ознайомилися з сучасною новою технікою, новими контейнеровозами, побачили, як облаштовані підземні сміттєві контейнери, які знаходяться у центрі міста. 

Цікавий досвід для нашого КП «Полігон». Є домовленість з міською владою, що делегація з нашого комунального підприємства найближчим часом відвідає місто Хмельницький і більш детально вивчить усі ці технологічні процеси, — зазначив Ярослав Матвійчук.

Читайте також: У Володимирі розповіли, як ОСББ може стати учасником програми «Енергодім». ВІДЕО

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024