На території однієї волинської громади з’явиться 22 вітряки

11 Червня 2021, 12:43
Вітряки 2756
Вітряки

 

Інвестор завершує пошуки земельних для зведення вітряків неподалік Володимира.

Про це повідомляє «Буг».

Підприємство вже зареєстроване у селі Суходоли, зауважив міський голова Володимира Ігор Пальонка під час брифінгу 8-го червня.

І дійсно, підприємство під назвою ТОВ «Суходоли ВЕС» з виробництва електроенергії зареєстроване майже два роки тому. Після погодження схеми справи підуть значно швидше, розповів мер.

«Наразі розробляється схема планування території району в межах колишньої Зарічанської ОТГ, у яку внесуть 22 вітряки», — зазначив Пальонка.

«Ця схема ще не затверджена обласною владою, оскільки інвестори ще роздумують,  де саме розмістити 2 вітряки. Поки що не змогли домовитися про виділення земельних ділянок і тепер їх намагаються пересунути. На цей час понад рік на території колишнього господарського двору в Ласкові стоїть тимчасова щогла, яка міряє потоки та пориви вітру. На сьогодні є домовленість з 11 власниками паїв, які віддали 36,4 соток у комунальну власність для облаштування цих вітрових станцій»,– сказав Пальонка.

Після визначення з земельними ділянками, схема буде подана на затвердження обласної державної адміністрації.

Також підприємство, яке має будувати вітряки, вже шукає постачальників бетону на території району та сусідніх районів  для облаштування фундаментів. Матеріалу треба багато.

Читайте також: Чи може стара каналізація в центрі Луцька бути джерелом смороду: відповідь комунальників

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024