Нарубав дров на понад 100 тисяч гривень: чоловіка змусили сплатити збитки сільській раді на Рівненщині

08 Червня 2021, 12:08
Завдав шкоди лісу 874
Завдав шкоди лісу

Чоловік заплатить понад 100 тисяч гривень збитків за самовільну порубку дерев.

Рівненський районний суд Рівненської області задоволив позовну заяву Рівненської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Зорянської сільської ради до фізичної особи про відшкодування шкоди, завданої незаконною порубкою дерев. Про це  Район.Рівне повідомили в пресслужбі Рівненської обласної прокуратури.

Чоловік впродовж грудня 2019 — січня 2020 років, в порушення вимог Лісового кодексу України, не маючи спеціального документа для використання лісових ресурсів нарубав дерев на території одного з лісництв району, чим заподіяв шкоду державі на 106 тисяч гривень.

Суд погодився з доводами прокурора та зобов’язав відповідача відповідно до вимог Бюджетного кодексу України сплатити завдані збитки до бюджету Зорянської сільської ради.

Після набрання судовим рішенням законної сили органи прокуратури забезпечуватимуть його реальне виконання.

Крім того, чоловіка притягнули також і до кримінальної відповідальності за незаконну порубку лісу. Вироком суду йому призначили покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років. Але на підставі ст. 75 КК України – звільнили від відбування покарання з іспитовим строком на 2 роки.

Читайте також: Судитимуть одного з вирубувачів клеванського лісу

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024