На Волині два водоканали оштрафували за забруднення у стічних водах

31 Травня 2021, 15:57
914

Після лабораторних досліджень екологи виявили забруднення у стічних водах трьох комунальних підприємств Волині: Ківерціводоканал, Ковельводоканал та Цуманське ВУЖКГ.

Про це розповіла речниця державної екологічної інспекції області Анна Тумік –  повідомляє Суспільне.Волинь.

Керівників двох комунальних підприємств «Цуманське ВУЖКГ» та «Ківерціводоканал» екологи оштрафували за статтею 59 адміністративного кодексу України «Порушення правил охорони водних ресурсів». Керівники мають сплатити штраф у розмірі від п'яти до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

«Перевірки тривають для того, аби встановити шкоду завдану довкіллю та встановити розмір збитків. Для цього екологи тричі відбиратимуть воду у стічних трубах для аналізів», – каже Анна Тумік.

У Ківерцях екологи брали для аналізу стічні води з річок Прудник та Путилівка. У Rовелі забір брали із Турії, у Цумані також з Путилівки. Спеціалісти виявили перевищення азоту амонійного, нітритів, хімічного споживання кисню та біологічного споживання кисню.

Головам Ковельської, Ківерцівської, Цуманської територіальних громад варто звернути увагу на стан очисних споруд та модернізувати їх.

Від великої кількості забруднюючих речовин вода може цвісти, у ній розмножуватимуться синьо-зелені водорості. Це може призвести до загибелі риби та інших мешканців водойм.

Крім того, екологічна інспекція буде розглядати питання щодо анулювання дозволів на спецводокористування.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024