Завершили досудове розслідування у справі вирубки дерев у «Цуманській пущі»

31 Травня 2021, 11:19
Деревина 1206
Деревина

Директору місцевого товариства, що заподіяв незаконною рубкою майже 5 мільйонів гривень збитків, вручили підозру у вчиненні шести кримінальних правопорушень, передбачених двома статтями Кримінального Кодексу.

Про це інформує ГУ Національної поліції у Волинській області.

Нагадаємо, провадження за фактом незаконної порубки дерев у національному парку «Цуманська пуща» відкрили в жовтні 2020 року. На той час слідчі встановили, що директор одного з товариств здійснював порубку дерев на чотирьох ділянках лісу, які перебували в користуванні його фірми.

Згодом слідство встановило, що зловмисник після проведення порубок ще й незаконно збував частину деревини різним суб’єктам господарювання, за що отримав неправомірну вигоду в сумі понад 200 тисяч гривень, таким чином легалізувавши майно, одержане злочинним шляхом.

У відкритому кримінальному провадженні йдеться про чотири епізоди незаконної порубки або незаконного перевезення, зберігання, збуту лісу (статті 246 ККУ) та про два епізоди відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом (статті 209 ККУ).

Загалом, спритник скоїв порубку 1 222 дерев (вільха, береза, дуб, черешня, сосна, осика та інші), чим завдав шкоди на суму 4,7 мільйона гривень.

Наразі співробітники слідчого управління поліції Волині завершили досудове розслідування у цій справі, обвинувальний акт спрямували до суду.

Читайте також: На Волині запрацював захист пралісів

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024