На Острів'янському озері впіймали порушників риболовлі

28 Травня 2021, 10:36
1017

З 17 по 24 травня у Волинський рибоохоронному патрулі виявили 22 порушення природоохоронного законодавства. 

Про це Район.Шацьк повідомили у пресслужбі установи.

Так, склали 17 протоколів за порушення Правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП) та чотири – за грубі порушення рибальства (ч. 4 ст. 85 КУпАП). Крім того, оформлено один акт виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«За цей період на порушників накладено 561 грн штрафів. Збитки, завдані рибному господарству склали 9 588 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 4 одиниць заборонених знарядь лову у порушників та ще 3 од. – за актами безхазяйного майна», - повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

20 травня два грубих порушення Правил рибальства викрили на озері Острів’янське, поблизу села Острів’я Шацької ТГ Волинської області (на території Шацького національного парку). Два порушники здійснювали вилов риби двома сітними знаряддями лову. У сітках знаходилося 25 штук канадського сомика, який у живому стані повернено у водне середовище. 

Природоохоронці попередили збитків на 750 грн.

Читайте також: Шацька фотографка показала неймовірний травневий захід сонця на Світязі

На осіб складено адміністративні протоколи, заборонені знаряддя вилучено. Матеріали справ готуються до передачі в суд для притягнення порушників до відповідальності.

Довідково: 

З першого квітня розпочалася нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. До 10 червня нерест триватиме на озерах та водосховищах, до 30 червня на придаткових водоймах. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з берега за межами нерестовищ. З інтерактивною картою основних нерестовищ водних біоресурсів на водоймах Волині можна ознайомитися за посиланням.

Читайте такожСтудент Шацького коледжу став бронзовим призером міжнародного турніру з дзюдо

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024