Як у ратнівському розсаднику зростає молодий ліс

26 Травня 2021, 09:02
У Ратнівському розсаднику слідкують за молодими деревами ВІДЕО 962 Джерело: https://lisvolyn.gov.ua/
У Ратнівському розсаднику слідкують за молодими деревами

У відомому розсаднику Ратнівського краю лісівники дбають про зростаючі молоді дерева: сосни, ялини, дуба, вільхи та берези.

Про це Район.Ратне повідомляє пресслужба Волинського ОУЛМГ.

Ратнівський теплично-розсадницький комплекс, що діє на базі державного підприємства «Ратнівське лісомисливське господарство», – це 28 теплиць по 0,05 га. Цієї весни тут висіяли насіння сосни звичайної на площі 1,08 га, ялини європейської – 0,01 га, також модрини європейської, вільхи чорної та берези повислої. 

На полі висіяні дуби звичайні – 0,25 га, дуб червоний – 0,05 га, липа серцелиста – 0,01, також яблуня, груша, абрикос. Із чагарників – пухироплідник калинолистий, аморфа, шипшина.

Всього засіяно 1,6 га площі.

Читайте також: Велимченська громада: лісова охорона затримала вантажівку із підозрілою деревиною

Щороку на розсаднику, що є одним із найбільших в Україні, лише посад матеріалу сосни звичайної вирощують до восьми мільйонів штук. Це дає змогу забезпечити садивним матеріалом практично всі лісгоспи області. Усе вирощене завжди реалізовується. Так було і під час цьогорічної лісокультурної кампанії.

У 2018 у розсаднику заклали плантацію модрини європейської площею 2 га – для збору в майбутньому шишок та насіння.

Безпосередньо на розсаднику постійно працюють 4 лісокультурниці. Чимало роботи у працівника, що займається поливом, також є сторож і тракторист.

Начальник розсадника Григорій Козел розповідає, що до своєї роботи всі підходять із любов’ю. Та й без здорового фанатизму у цій справі не обійтися, адже догляд за рослинами вимагає постійного дбайливого ставлення, попри свята і вихідні.

Це й помітно. Територія – а це 36 га площі – доглянута, всюди – урни для сміття. І найцікавіше – розкішний вибір декоративного посадкового матеріалу та квітів.

Тож якщо вам потрібні ялина канадська, самшит вічнозелений, ялівці кількох видів та форм, туя західна, тис ягідний, кипарисовик, спірея – звертайтеся за телефоном:

068 265 24 89 (начальник базисного розсадника Григорій Козел).

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024