Лучани знову скаржаться на нестерпний сморід від цукрового заводу: що кажуть у міськраді

18 Травня 2021, 16:09
Такий чорний дим лучани зауважили під час роботи цукрового заводу 421 Джерело: Волинські новини
Такий чорний дим лучани зауважили під час роботи цукрового заводу

Протягом тижня у групу оперативного реагування «15-80» надходять численні скарги лучан на нестерпний сморід, який шириться містом.

Заступник начальника відділу екології Олег Гелета зазначив, що це відбувається через діяльність Гнідавського цукрового заводу. Про це говорили під час засідання сесії міськради 18 травня.

Окрім того, з труби підприємства помітили їдкий чорний дим. Чиновник зауважив: міська рада не має повноважень впливати на роботу підприємства, тому депутати підготували звернення до Державної екологічної інспекції у Волинській області та Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області, текст якого подаємо нижче.

«Звернення

щодо вирішення екологічних проблем територіальної громади міста та прилеглих до нього населених пунктів, пов’язаних із забруднення атмосферного повітря промисловими викидами та нестерпним смородом, що становить загрозу для здоров'я населення, від діяльності ПрАТ Гнідавський цукровий завод

Луцька міська рада звертається до Вас, як до органів державної виконавчої влади, уповноважених на здійснення заходів державного нагляду (контролю) щодо дотримання природоохоронного та санітарного законодавства.

Починаючи з 10 травня 2021 року у групу оперативного реагування “15-80” та у відділ екології Луцької міської ради почали надходити скарги мешканців м. Луцька про погіршення умов проживання від нестерпного смороду та викидами в атмосферне повітря чорного диму від діяльності ПрАТ “Гнідавський цукровий завод”. Особливої інтенсивності поширення неприємних запахів набуло 15 — 16 травня 2021 року, про що свідчили численні скарги громадян до Луцької міської ради на їдкий дим з труби ПрАТ “Гнідавський цукровий завод”, що викликає кашель, рвотний рефлекс, головокружіння, задишку у дітей.

Просимо Вас вжити невідкладних заходів щодо усунення порушень природоохоронного та санітарного законодавства, що призвели до виникнення нестерпного смороду, погіршення соціального благополуччя, здоров’я та самопочуття населення.

У зв’язку із ситуацією, що склалась та з метою недопущення забруднення довкілля та погіршення стану здоров’я людей просимо здійснити комплексну перевірку ПрАТ “Гнідавський цукровий завод” та за її результатами вжити заходів щодо приведення діяльності у відповідність до вимог природоохоронного законодавства».

Читайте також: Судили рибного браконьєра, якого затримали у Крупі

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024