У Дольську екологи розповідали про компостування та екожитло

01 Травня 2021, 12:44
Еколекція в Дольську 225
Еколекція в Дольську

Селяни дізналися, що органічні відходи завдяки компостуванню перетворюються на корисний гумус, а будинок із соломи – це  здоров'я.

На днях у Дольську Любешівської територіальної громади відбулася публічна лекція на теми компостування, екожитла та сортування. Про це Район.Любешів дізнався від волонтерки Наталії Гуркіної.

Про компостування та екожитло розповів дольчанам виробник будинків із соломи, інженер проєкту «Екогромада» Сергій Качкало. З перевагами брикетів із соломи та тирси ознайомив селян співвласник виробництва будинків із соломи Юрій Тичинюк. А про важливість сортування присутнім розповів практик екопроєктів, власник туристичної агенції Вадим Курбан.

Організували захід Наталія Гуркіна (Луцьк) та Ігор Кузьмич (Дольськ). Партнером  був Волинський обласний еколого-натуралістичний центр.

З лекції селяни дізналися, що органічні відходи завдяки компостуванню перетворюються на корисний гумус, а будинок із соломи – це  здоров'я, брикети із соломи та тирси – це  збереження лісів. Крім того, громада, яка сортує відходи, має чисте довкілля.

Організатори вдячні родині Кузьмичів з Дольська та директору місцевої школи Володимиру Корцю за сприяння в проведенні заходу.

Читайте такожЛюбешівку відзначили Почесною грамотою всеукраїнського екологічного закладу

 



 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024