Совські ставки: як еко активісти боролися з забудовниками на ландшафтному заказнику

21 Грудня 2021, 19:37
Совські ставки: як еко активісти боролися з забудовниками на ландшафтному заказнику 3191
Совські ставки: як еко активісти боролися з забудовниками на ландшафтному заказнику

Совські ставки – це місце у Києві, де громаді вдалося відстояти свої права і уникнути зведення будинку на водоймі.

Медіа вже дали назву цій історії: перемога здорового глузду.

Читайте також: Врятувати ставки: як жителі київського мікрорайону відбили в забудовника водойми. ІНСТРУКЦІЯ

Можливо це стало лише завдяки тому, що всі жителі об'єдналися, залучили максимальну кількість союзників та виставили єдину позицію до цього питання. Сьогодні Ставки вже отримали кадастровий номер, у якому прописано, що це місце виділено для: «збереження та використання заказників для утримання та обслуговування ландшафтного заказника місцевого значення «Совська балка». Це дає ще більше впевненості, що забудови не буде.

Водночас громада продовжує збиратися на Толоку, прибирати та облагороджувати місце перед зимою. Приїжджають допомогти і мешканці інших районів. Так, наприклад, у жовтні до них приєдналася редакція «Української правди», яка нарівні з іншими озеленила територію. Ініціатива виявилася такою забирущий, що у листопаді по проспекту Лобановського, що проходить поряд зі Ставками, члени Незалежної медіапрофспілки України висадили платани. Місце стає настільки популярним, що можна навіть купити брендові свитери Совські ставки.

Взимку активності також вистачає. Можна планувати екопарк, готуватися до великої Толоки навесні. Зрештою, просто збиратися попити чай. А також підтримувати інші екологічні проєкти із захисту зелених зон Києва. Сьогодні, наприклад, розгорнулася справжня битва за ландшафтний парк Осокорки, який хоч і включений до смарагдової мережі, перебуває під загрозою забудови.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024