Революція відновлюваних джерел енергії

12 Грудня 2022, 20:50
PHILIP SILVERMAN 13316
PHILIP SILVERMAN

Революція відновлюваних джерел енергії та необхідність нового промислового плану для Європи, щоб зберегти конкурентноспоможність.  

У новому звіті Міжнародного енергетичного агентства (IEA) ідеться про те, що у найближчі 5 років світ має намір додати стільки відновлюваної енергії, як за останні 20 років. Країни прагнуть скористатися перевагами енергетичної безпеки відновлюваних джерел. 

До початку 2025 року відновлювані джерела енергії витіснять вугілля як найбільше джерело світової електроенергії. А до 2027 року сонячні фотоелектричні системи стануть найбільшим джерелом електроенергії.

Фатіх Біроль, виконавчий директор Міжнародного енергетичного агентства також зазначає, що глобальна енергетична криза завдає важкого удару європейській промисловості та може підірвати її конкурентноспроможність. 

Європа розуміє, що російський дешевий газ більше не повернеться. 

При цьому він вважає, що Європа може претендувати на лідируючу позицію в гонці за ВДЕ, але для цього необхідний новий сміливий промисловий генеральний план. 

Україні теж потрібен новий сміливий промисловий план, адже наша промисловість теж була заснована на дешевших російських ресурсах. Чудово було б синхронізувати ці плани, як це роблять в Європі формуючи виробничі кластери і зазначити, що локалізація виробництва обладнання для ВДЕ має відбуватися в Україні, а не лише в Китаї. 

Коментарі
09 Січня 2023, 19:39
уся Європа у вітряках а у нас уся Україна у рагулях олігархах що лізуть до влади
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024